Leeftijd: 51 jaar oud.
Favoriete LOWA Schoenen: Lowa Bora GTX
Favoriete wandelgebied: Geen specifiek gebied. Graag wel harde ondergrond.
Ik wandel: 6 keer per week ongeveer 1,5 uur per wandeling
Type wandelaar: Op gebaande paden, alleen of in het uitstekende gezelschap van mijn partner.
Uitgestippelde of vaste route? Eigen route, soms aangewezen maar buiten de paden zie je zoveel meer!
Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Arienne Brinkman, getrouwd met Roel, moeder van drie kinderen en trotse oma van Luuk. Ik zit sinds 1 januari 2020 zonder baan maar daar gaat op korte termijn verandering in komen! Ik ben woonachtig in Wognum, in het mooie vlakke Noord Hollandse land. Maar ook een duin, heuvel of bergje schuw ik niet.

Van nature hou ik wel van een uitdaging en zoek deze dan ook graag op. Ik wandel “pas” 4 jaar, sinds 2016, omdat ik lichaamsbeweging zocht. Ik was het jaar daarvoor 55 kilo afgevallen. Ik was al een aantal keren naar de Vierdaagse feesten geweest en had mezelf het doel gesteld om de Vierdaagse te lopen voordat ik 50 zou worden.

In 2018 werd ik 50 dus moest ik. Ik heb alleen, op sommige momenten op karakter, de Vierdaagse van Nijmegen uitgelopen. Aangezien dit jaar de Vierdaagse niet door gaat wil ik graag volgend jaar met mijn man de Nijmeegse Vierdaagse uitlopen. En daarna samen nog vele kilometers maken! Tot op heden heb ik alleen in Nederland georganiseerd gewandeld. In het buitenland wandel ik ook graag, maar dan met mijn man tijdens onze vakanties met de caravan.

Wat is jouw favoriete wandelgebied en waarom?

Ik heb niet een specifiek gebied waar ik graag wandel maar houd van verschillende omgevingen. Ik heb wel een gebied wat ik het liefste oversla en dat is het strand. Zand is aan mij niet bedeeld.

Wanneer trek je erop uit?

Mijn wandelavontuur begint als mijn man en ik plannen maken om te wandelen. Een rondje vanuit huis of ergens in ons mooie land? We rijden er dan graag een stukje voor om of plannen een vakantie in een gebied. We ontdekken mooie steden en in de natuur krijg ik uitleg over de vegetatie, mijn man is namelijk hovenier… Een (ont)spannende combinatie! Mijn ultieme doel ooit is Santiago de Compostela te wandelen. Waarschijnlijk als ik antiek (lees: gepensioneerd) ben en nog steeds gezond oud ben.

Waarom zet je die volgende stap?

Dagelijks wandel ik een rondje om 6 uur ‘s morgens. Dan luister ik naar Ekdom in de morgen en zie de seizoenen rondom mijn dorp veranderen. Het nieuwe leven in de lente, de warmte van de zomer, de kleuren van de herfst en het sprookjesachtige van de winter. De vrije momenten die ik met mijn man heb vul ik graag in met een wandeling in een bosrijk gebied. We praten, we luisteren naar elkaars stilte en genieten van de vegetatie om ons heen. Ik ben avontuurlijk en enigszins competitief ingesteld. Ik stel doelen maar geniet daarnaast ook graag. De uitdaging en die doelen, daaraan werk ik als ik mijn dagelijkse rondje loop. Steeds zie ik op mijn telefoon mijn vorderingen en probeer ik dat stapje harder te zetten.

Wandel je enkel in de buurt of ben je bereid om hiervoor te reizen?

Een wandelreis zou ik denk ik niet snel maken, ik hou namelijk van mijn vrijheid.

Waarom kies je voor Lowa wandelschoenen?

Mijn eerste paar wandelschoenen waren een paar zwarte lage LOWA schoenen gehaald in de kringloopwinkel. Niet nieuw, maar goed genoeg om te ontdekken. Ik heb er een half jaar heerlijk op gelopen. Toen besloot ik om nieuwe schoenen te kopen, van een ander merk. Deze schoenen en ik waren geen goede combi. Bij de wandelsportzaak besloten om toch maar weer LOWA schoenen te kopen. Ik ben inmiddels aan mijn tweede paar bezig van dit type! Volgend jaar mag ik van mezelf naar een nieuw paar schoenen uitkijken.

Welk materiaal neem je zeker mee tijdens een wandeling?

Goed materiaal is onontbeerlijk. Niet alleen goede schoenen maar een klosje in je handen en zo nodig een bandana op je hoofd... Een fijne afritsbroek of wandelrokje. Je kan het zo gek maken als dat je wilt of jezelf kan veroorloven. Maar je krijgt er zoveel voor terug, nieuwe vrienden en ervaringen, wandelen heeft mijn leven verrijkt!

Card image
Volg mij op facebook

@aihmbs

Terug Naar Boven