Leeftijd: 30 jaar oud
Favoriete LOWA Schoenen: Geen ervaring met LOWA shoenen
Favoriete wandelgebied: Ik loop meestal in de omgeving van Nijmegen en omstreken.
Type wandelaar: Goed uitgestippelde route met routebeschrijving, om de zoveel kilometers een rustpunt.
Vertel iets over jezelf

In het dagelijkse leven werk ik als preventie-assistente bij de tandarts. Doordat ik fulltime aan het werk ben ga ik vaak in het weekend aan de wandel. Als jong meisje deed ik vroeger al mee aan de avond 4 daagse. Mijn droom was het altijd al om een keer de Nijmeegse 4 daagse te wandelen. De route komt namelijk de eerste dag langs ons huis. Daarnaast gingen we ook altijd traditiegetrouw naar de 4 daagse feesten. Met de 100ste editie kon ik eindelijk deelnemen aan de Nijmeegse 4 daagse. Na de loting in april ben ik meteen begonnen met trainen. Ik heb veel getraind en advies ingewonnen van ervaren deelnemers van de Nijmeegse 4 daagse.

Wandel je enkel in de buurt of ben je bereid om hiervoor te reizen?

De Nijmeegse 4 daagse is voor mij wel echt een wandelverslaving geworden. Ik ben zeker bijna elk weekend aan de wandel. Meestal zoek ik wandelmarsen bij mij in de buurt lekker dichtbij. Ook al loop ik sommige marsen elk jaar, nog steeds blijf ik nieuwe dingen ontdekken. Ik heb geen moeite om iets verder te reizen voor een wandelevenement, zeker als het goed bereikbaar is met het OV.

Wanneer trek je erop uit?

Tijdens het wandelen heb ik geen muziek bij me. Nu tijdens corona tijd vind ik het ook heel leuk om deel te nemen aan virtuele evenementen waar je een leuke medaille mee kan verdienen. Dat is toch een extra motivatie om in deze tijd lekker sportief te zijn. Ik kan tijdens het wandelen lekker mijn hoofd leeg maken.

Waarom zet je die volgende stap?

Ik vindt het leuk om mezelf uit te dagen. Ik heb vorig jaar voor het eerst meegedaan aan de Dodentocht. En dat smaakte naar meer Kennedymarsen en langere afstandmarsen. Naast het wandelen ben ik ook begonnen met hardlopen. In september doe ik op één dag zowel een wandel als een hardloopevenement.

Waar zou je ooit nog eens naartoe willen om te wandelen?

Ik heb nog de nodige dingen op mijn bucketlist staan. En die wordt bijna met de dag langer. Wat ik heb geleerd in al die jaren is om goed naar je lichaam te luisteren. Rustig opbouwen naar je einddoel. Voel je je een dag wat minder loop dan ook iets minder. Je moet maar zo denken; elke km is er één. Daarnaast vindt ik het ook leuk om de afstand bij te houden via bijvoorbeeld Runkeeper. Daarnaast maak ik ook gebruik van een wandelkilometer-boekje.

Terug Naar Boven