Leeftijd: 29 jaar oud
Favoriete LOWA Schoenen: Innox Pro GTX Mid Ws
Favoriete wandelgebied: In het buitenland de verschillende Nationale Parken van de Verenigde Staten en in Nederland de Loonse en Drunense Duinen.
Ik wandel: Elke dag met mijn dochtertje en verder vooral wanneer ik op reis ben.
Type wandelaar: Ik wandel vooral op reis, met een camera om mijn nek
Vertel iets over jezelf

Ik ben Saskia, 29 jaar en mede-eigenaresse van de Nederlandstalige reisblog reisgenie.nl. Voor mijn werk voor Reisgenie heb ik al ruim 30 landen bezocht. Ik vind het heerlijk om te wandelen en zo een nieuw land of gebied beter te leren kennen. Op eerste kerstdag 2019 ben ik daarnaast moeder geworden van een dochtertje. Zij vindt het ook heerlijk om te wandelen en kijkt onderweg altijd haar ogen uit, dus dat is een extra reden om nog meer te wandelen.

Wandel je enkel in de buurt of ben je bereid om hiervoor te reizen?

Ik wandelde eerst juist alleen op reis. Doordat we vanwege de coronacrisis tijdelijk niet meer kunnen reizen, ben ik ook heel veel in mijn eigen omgeving gaan wandelen. Ik kom er eigenlijk nu pas achter hoe mooi Nederland is en hoeveel mooie wandelgebieden we in de buurt hebben.

Wat is jouw favoriete wandelgebied en waarom?

Ik heb al op zoveel mooie plekken mogen wandelen, maar de wandelingen die me het meest zijn bijgebleven zijn toch de wandelingen in de verschillende Nationale Parken in Amerika. Van wandelen tussen de hoodoos in Bryce Canyon en Grand Canyon, tot hiken naar een waterval op Maui en Kauai (Hawaii) en van de prachtige natuur in Yosemite National Park tot het vulkanische landschap en de jungle op Big Island. Gelukkig hoef je voor mooie wandelgebieden niet per se naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ook de Loonse en Drunense Duinen vind ik prachtig en dit park ligt op slechts 10 minuutjes rijden van mijn woonplaats.

Wanneer trek je erop uit?

Normaal gesproken ben ik meerdere keren per jaar in het buitenland te vinden. Er zijn zelfs jaren geweest dat ik elke maand in een ander land op pad was voor reisgenie.nl. Ik wandelde dus vooral veel wanneer ik op reis was, maar ik heb de afgelopen maanden juist ook veel gewandeld in mijn eigen provincie Noord-Brabant. Ik ontdek eigenlijk nu pas hoe ontzettend mooi ook ons eigen land is.

Waarom zet je die volgende stap?

Reizen is mijn grootste hobby. Ik ontdek graag nieuwe plekken. Dit kunnen zowel mooie natuurgebieden als leuke steden zijn. Te voet zie je toch het allermeest vind ik, dus daarom trek ik er op reis graag op uit om te gaan wandelen. Onderweg maak ik ook graag foto’s van de mooie plekken die ik tegenkom.

Waar zou je ooit nog eens naartoe willen om te wandelen?

Ik heb eind dit jaar een trip gepland naar de Azoren, waar je prachtig kunt wandelen. Hopelijk kan die reis doorgaan. Ook Noorwegen en Nieuw-Zeeland staan hoog op mijn lijstje met plekken waar ik graag eens zou willen wandelen.

Card image
Volg mij op instagram

@reisgenie

Card image
Volg mij op facebook

@reisgenie

Terug Naar Boven